gov-ua
Головне управління
Держпродспоживслужби у Львівській області

Засідання робочої групи щодо внесення корективів до затвердженого шкільного сезонного меню на осінній та зимові періоди

Відбулось засідання робочої групи у складі представників Львівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області спільно з представниками Управління освіти Львівської міської ради, а також директорами та медичними сестрами закладів освіти.

Мета зустрічі:

  • забезпечення дітей дошкільного віку Львівської міської територіальної громади повноцінним харчуванням з дотриманням енергетичної та поживної цінності їжі;
  • внесення корективів до затвердженого чотиритижневого сезонного меню на осінньо-зимовий період, яке рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років.

Під час зустрічі:

  • опрацювали технологічну документацію на страви та вироби;
  • провели розрахунки виконання норм харчових продуктів згідно з нормами фізіологічних потреб в основних харчових речовинах та енергії, відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

За результатами роботи, дошкільнята Львівської міської територіальної громади щотижнево споживатимуть 2 порції риби, 6 порцій птиці, 2 порції м’яса, 12 порцій страв з молочної продукції, 15 порцій овочів, 10 порцій фруктів по сезону та інших харчових продуктів, що дозволить урізноманітнити раціон дітей та спонукати керівників закладів дошкільної освіти використовувати продукти, притаманні для конкретної пори року.

 

Державні сайти України